MCD oh MCD



Salam semua, selamat pagi....

cube teka sy skrg kt mne....tahu x, x tahu kan...hehehehe
xper2, ni cek nak habaq nie. cek sekarang baru jer sampai perlis dari desa tercinta (terengganu) kol 6.10 pagi tadi coz ade seminar kebudayaan kt uum.

pasal program x tahu sangat, kite wait n see lah yer...hohohoho

cume satu hal nak membuatkan saya bengang smpai sekarang, huaaaa, sob3x...

Alkisahnye, sblum naik bas smlm, adik saya ain ade belikan mcd u saya....katenya nk belanje
dia letakkan dalam 1 beg kertas mcd smua termasuk aym goreng, air pepsi, fries, n aiskrim....
so, dgn wajah hepinyer saya pun naik lah bas dengan mencari no.tempat duduk (j3), cari punyer cari tup3x bru trjumpe. rupenya dapat seat pling blkang , seat yg paling saya x suke n sangat x selesa coz nnti rase cam naik kuda kat funfair....terlompat2..huaaaaaa, tolong saya, bole ke saya bertahan selama 9 jam nie....oooo tidak sbor je lah.

then, saya dikejutkan lagi dgan penumpang kat seat sebelah saya, aduyai, kenape lelaki....
bukan saya anti lelaki or ape, juz agak x selesa lah nk tdo, sob3x
ok, berbalik pasal kisah mcd tu, dgn yakin nyer saya letaklah mcd tu kat bawah seat yang saya duduk.
hehehe, niat di hati x mau tdo coz tkut jdi ape2, tpi tnpe sedar sy tdo punyer lah lame ....dkat hmpir 2 jam lebih baru saya tersedar yang mcd yang saya letak elok dah tumbang tersungkur




then ape jadi???
nk thu
nk thu



BTUL NK TAHU NI? JOM KLIK READ MORE




hehehehe, rupe2 nya, beg kertas tu dh hncur trbelah 2 n air pepsi pun tumpah separuh......
nsib gelap, klu x msti pakcik bas tu marah coz kotorkan karpet bas....maaf pakcik sy x berniat cam tu...
dgn tindakan sepantas kilat, sy terus ambik aiskrim yg dh cair tdi u dimakan...coz klu dibiarkan lame2 nnti msti tumpah lagi macam nasib air pepsi....

bismillahirrahmanirrahim.......
dgn tekun nye sy membuka tudung aiskrim tu, tpiiiiiiiiiii malangnye gedebusshhhh bekas aiskrim tu trjtuh ats beg saya ....penuhlah aiskrim yg sejuk tu ats beg kesayangan saya...huaaaaa, dh lah keadaaan gelap, susah wooo nk cover।


nasib baik saya ade bawak tisu, dgn kudrat yang cari, terkial2 lah sy cube cari tisu dalam beg yg penuh dgn aiskrim tu.

jeng jeng

akhirnya jupe jugak dgn tisu penyelamat, tpi still x selesa coz benda tu manis, belengas smua tgn dgn keadaan beg yang saya riba melekat2.......teruk gile mse ni

yg pling malu bile sy perasan org sebelah saya pandang, msti dia berpendapat yang saya nie kelam kibut....
huhuhuhuhu, sori sgt 2, msti dia pun x selesa, sy pulak asyik bergerak kanan kiri coz x selesa...

walaumcmmnepun, Allah masih menyayangi saya, hohohoho
slps 1 jam berkeadaan dgn tangan belengas tu, tibe2 bas brhnti kt sebuah kdai makan, saya apelagi, dgn tnpa melengah kan mase, keluar dari bas tu n bawak beg tu skali.....basuh punyer basuh, baru lah rase bersih..

lps pada tu, dgn tenang nye saya naik bas balik n meneruskan perjalanan dengan selesanya,
sy tido smpai x sedar dh smpi kt jitra....wah hebat pulak,
lamenya sy tido...nie semua penangan letih kelam kibut tdi....

pesanan : kepada semua adik2, abg2, kakak2, pakcik2, makcik2 yang nak naik bas tu bawaklah mineral water yer, nnti susah jdi cam sy.....

tamat sudah celoteh saya pepagi nie, sori lah klu terpakse membace cite yg mengrut nie,




:n:

No comments:

Tinggal Link Cinie Yer, Macehhh