Nisfu Datang


Salam semua....
Sihat semua? camner dengan nifsu syaaban smlm, puase x? hehehe

jom same2 kite kongsiDiriwayatkan, bahawa Nabi saw bersabda : “Barangsiapa berpuasa tiga dari permulaan Syaaban dan tiga hari di pertengahan Syaaban dan tiga hari di akhir Syaaban, maka Allah swt mencatat untuknya, pahala seperti pahala 70 Nabi, dan seperti orang-orang yang beribadah kepada Allah swtselama 70 tahun dan apabila dia mati di tahun itu maka dia seperti orang yang mati syahid.

Nabi saw bersabda : “Barangsiapa yang mengagungkan bulan Syaaban, bertaqwa kepada Allahdan berbuat ketaatan kepada-Nya serta menahan diri dari segala perbuatan maksiat, maka Allah swt mengampuni semua dosanya dan menyelamatkannya di dalam satu tahun itu dari segala macam bencana dan dari macam-macam penyakit.”

JOM BACE2......KLIK READ MORE


Klik Kelebihan Bulan

Smlam pun ade cerekarama pasal nisfu syaaban kt TV3 (ZIARAH)

Pada sesape yg ketinggalan @ x sempat tgok....jom kite view same2

sinopsis lebih kurang

Mustaqim (lakonan Dato' Jalaluddin Hassan) yang hidup bersendirian di kampung setelah kematian isterinya setahun lalu, mengambil keputusan untuk melawat anak-anaknya Zarul, Fiqa, Rustam dan Nisa. Mase time dia (mustaqim) melawat lah baru dia tahu yg selama nie anak2 nya menipu psal keje dan status semata2 nk buat ayah diorang bangga dgn kejayaan diorg. 

Sedih jugak lah cite nie, ye lah ayah mane x sedih kalu ditipu bulat2, smpaikn anak dia meninggal pun dia x sempat nk tgok......sob2

Kalu nk tgok PROMO ziarah klik sini yer....
jgn malu2 jgn segan2
Tinggal Link Cinie Yer, Macehhh