Coklat Minda




Assalamualaikum.........

dh lewat malam sebenarnye tpi mata gatai x nak tdo lagi...so, ape lagi....kite bncg2 sat yer

Pernah dengar x COKLAT MINDA????




haaaa, alkisah nye camnie,
Suatu hari , mak saya tya saya mntk suggestion pasal coklat minda nie, Saya pun terpinga2 coz mmg seriously x pernah dgr pasal coklat nie...

Mak saya bgthu yg dia thu pasal nie melalui radio IKIM yang hangat memperkatakan tentang keberkesanan COKLAT MINDA. Banyak testimoni dri org ramai yg col bgthu pasal nie

SO, kami pun apelagi, cepat 2 godek2 google pasal nie, rupenya COKLAT MINDA NIE


COKLAT MINDA jenama Hijrah adalah satu produk pemakanan yang unik dan berinovasi. Ianya dihasilkan melalui adunan pemakanan yang mempunyai nilai khasiat semulajadi, halal dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia sebagai Pemakanan. Sangat berkhasiat serta memenuhi keperluan diet seorang pelajar. Dalam bentuk tablet, mempunyai rasa yang enak/sedap, senang dibawa kemana-mana, pengambilan (kunyah ianya lembut) dan penyimpanan yang mudah.

Cara Penggunaan:
Untuk dewasa dan kanak-kanak 2 biji sekali makan.


'Rating' kesesuaian Coklat Minda
 Coklat minda sesuai untuk semua peringkat umur

Bahan Asas Coklat Minda



Koko
Selain daripada mempunyai perbagai khasiat yang diperlukan oleh tubuh manusia, koko/coklat juga begitu sinonim dengan ungkapan positif emosi seperti sayang, rasa cinta dan keceriaan. Secara perbandingan, koko/coklat mengandungi lebih kandungan protein berbanding dengan sebiji pisang, sebatang lobak merah, sebiji oren, sebiji epal atau sejumlah kismis dengan berat yang sama. Kajian telah membuktikan bahawa koko/coklat mengandungi khasiat makanan yang seimbang.


(Sumber: Chocolate: Facts On Health and Nutrition For Educators and Health Professionals, Chocolate Manufacturers Association of the USA).

Gotu Kola (Pegaga)

Pemakanan yang menjana tenaga yang disimpan oleh badan, dan secara khusus sangat berguna membantu sistem saraf (nervous system). Gotu Kola ada kala digelar food for the brain. Di negara barat ianya sangat popular sebagai ‘nerve tonic’ untuk megurangkan ketegangan dan menguatkan daya ingatan. Gotu Kola membantu mengatasi ‘stress’, memulihkan ‘reflexes’ dan meningkatkan kecerdasan mental dan tenaga fizikal. Triterpenes yang terdapat pada Gotu Kola bertindak melegakan ketegangan dan kerunsingan (antidepressant activity).


(Petikan kajian oleh Zhong Yao Cai. 2003 Dec;26(12):870-3).
Kacang Soya
Kacang soya menawarkan complete protein profile dan mengandungi semua essential amino acids yang diperlukan oleh diet seseorang. Kacang soya bukanlah sejenis pemakanan ajaib, tetapi ianya adalah contoh di antara jenis pemakanan yang mempunyai nilai diet lengkap serta mempunyai kesan positif kepada kesihatan.


(Petikan  kata: Christine Lewis, Acting Director of the Center for Food Safety and Applied Nutrition's Office of Nutritional Products, Labeling and Dietary Supplements USA).
Susu Kuda
Alternatif kepada mereka yang alah kepada susu lembu (lactose intolerance) kerana gumpalan lemak susu kuda lebih halus dan hampir menyamai susu ibu manusia. Terdapat banyak kajian oleh saintis pemakanan telah melaporkan komposisi protein dan lemak susu kuda adalah yang paling hampir dengan susu ibu manusia. Komposisi lemak dan pecahan protein, menyatakan susu kuda lebih menyamai susu manusia berbanding dengan susu lembu.


(Kajian Godovac Zimmermann et  al., 1987; Businco et al., 2000; Horrobin, 2000). 
Khasiat Dan Kebaikan
  • Meningkat dan Menguatkan
    Anda seorang pelajar dan sentiasa memerlukan daya konsentrasi yang baik, tetapi anda cepat lupa maklumat yang telah dibaca atau tidak fokus apa yang  diajar oleh guru.
  • Mengatasi
    Anda juga mengalami fobia dan sentiasa di dalam tekanan. Semasa peperiksaan anda sering rasa gugup, masih berdebar-debar dan ‘blank’ walaupun telah membuat persiapan awal untuk menghadapi peperiksaan.
  • Memulihkan
    Fikiran terasa begitu lembab/kosong, kurang daya kreativiti dan berfikiran negatif, tidak ceria (pemarah/pemalu/rendah diri) kerana kurang berinteraksi.
  • Mengekang
    Rasa ‘give up’ walaupun perkara yang mudah, senang tetapi terasa begitu susah dan cepat mengaku kalah

Impak Awal Semasa Pengambilan Produk
  • Fikiran terasa segar dan mampu berfikir  dengan lebih tenang.
  • Mudah mengimbas kembali maklumat yang dibaca.
  • Keupayaan belajar akan lebih bertenaga, mampu mengekalkan konsentrasi untuk jangka waktu yang lebih lama.
  • Pemulihan ‘mood’ kepada lebih ceria dan positif. Rasa lebih bersemangat dan yakin boleh.

LEPAS DH SURVEY, kami 1 fmly bersepakat beli 6 botol coklat minda. Beli beli 6 murah sikit coz jdi RM39, tapi kalu beli satu botol harga jadi RM49...
HEHEHE

Sekarang dah 5 hari kami 1 fmly makan, mmg terasa lain coz badan lebih rase segar, bersemangat....

Pade yang berminat , cube lah yer, x rugi pun.....
Nak thu lebih lanjut, klik jer bawah ni
COKLAT MINDA


No comments:

Tinggal Link Cinie Yer, Macehhh