Pertandingan Nasyid Kemerdekaan IPTA 2011



Salam semua, sihat ?
Hah, u pengetahuan, Pertandingan Nasyid Kemerdekaan nie dibuat pada 8 hb 10 2011.......

Alhamdulillah, berkat latihan, kerja keras kami selama 1 minggu bersama jurulatih yg tidak putus2 memberi kan kami ilmu n dorongan yg kuat u kami berdiri teguh semasa pertandingan tu,
akhirnya kami berjaya merangkul :

Naib Johan 
Kategori Khas Juri Terbaik
Persembahan Terbaik


Syukur x terkata, mase diumumkan menang, kami betul2 x sangka n terharu giler.

Johan = UNIMAS 
Naib Johan = UNIMAP
Ketiga = UPM

Mula2, wakil nasyid UNIMAP nak buat nasyid lelaki sahaja, tetapi memandangkan laki x ckup, tmbah2 ngn rmai budak diploma time tu exam last sem...so, trpkse cari inisiatif buat nasyid cmpur laki pompuan.

Jadi skrg grup kami smua skali 10 orang (6 laki n 4 pompuan)

Lagu yang kami bawa u kali nie, Penyambung Warisan n Belia Penjana Transformasi
Sy paling suke dgn music arrangement yang ternyata berbeza dgn konsep yg kami bawa slame nie...
Lebih segar, moden n yg pasti sure x ngntuk....best....hehehe

Credit to CIK IZWAN IZHAR
Special thank jugak kat sifu 2 CIK FENDI, QOYUM, AMEER, CIK AZWAN N CIK NIZAM

Pertikaian Menang?

Ini satu lagi isu hot selepas ktorg diisytiharkan menang.....
Knpe UNIMAP bole menang erk?
Diorang Tuan Rumah kot?
Ala sbb diorg ade pompuan kot?
Hakim nk kelainan kot?

Buat pengetahuan smua yg peminat2 nasyid sekalian, 
Markah u pertandingan nasyid bukan bergantung pade vokal semata2 yer. Vokal hanya 40% shaja. Mana nk cekup 60 % lagi. Banyak faktor yang dilihat. Baik dari segi pakaian, gaya persembahan , lirik, arrangement lagu.

Jadi kalu nk menang, kena lah stabil kan smua bende nie.....Memang x dpt nk disangkal, smua hebat2 belaka, nk2 dari segi vokal. Smua harmoni n soft. Kami akui kami bukannye dari background music, x mcm U lain yang rate2 mmg ade background music n ade yg ambik jurusan music.
X macam kami, kami juz pelajar engineering yg x thu pasal music, tpi at least kami ade effort, itu yg  trpenting segala ajaran sifu dh kami pratikkan......X der yang mustahil dalam perjuangan, X GITEWWW

Kami agak terkilan jgak dengan komen2 pedas yang di utarakan dlam KELAB NASYID IPT MALAYSIA. Masing 2 nak jdi judge mengutuk sana sini, Mane pergi nya imej sebagai pejuang lagu2 nasyid kalu semuanya mementingkan populariti dan materialistik semata-mata. 

Hakim yang menghakimi pertandingan bukannye calang2 orang, ITO LARA, SHUHAIMI (INTEAM), KUMP BROTHERS...
(diorg dh berpengalaman lame OKK)

Kami sebagai anggota SHOUTUL IKHWAN agak kecewa dgn statement dlm grup tu. Bukan ape, seolah2 x berserah pade takdir n menggembur2 kan perkara yang dh terjadi. Kalu nk kate UNIMAP lekeh, anda silap besar, coz UNIMAP dh lame menempah name dalam ARENA NASYID ni.......Bole kata setiap thun UNIMAP menang termasuk juga dalam PERTANDINGAN BELIA MALAYSIA.

Anyway, tahniah kepada smua yang berjaya, n kepada yang x berjaya bole usaha lagi, perbaharui genre music kasi lebih gempak......Kita semua bole maju...caiyok2x

(SEKADAR MELUAHKAN APE YANG TERBUKU DIHATI, X DER KAITAN DENGAN YANG HIDUP ATAU MATI, SORY BYK2 KALU ADE YANG TERASA)

(BIASALAH, SEBAGAI INSAN BERNAMA POMPUAN, KEKADANG TERLEBIH EMOSI, SORI)

JOM kite review pic2 sepanjang pertandingan ni berlansung


ni grup kami time final : turqouise pink theme

nie pulak kami time saringan : hijau theme

pic smua finalis dan pemenang




























Saat bahagia bergmbar dgn smua jurulatih yg tidak henti2 bagi support n ajar kami smpai dpat....tq sgt2

Aksi hebat UKM -FIRASAT INZAR

Penat lepas perform

AKSI HEBAT UPM (NAHWAN NUR)

Kat bilik persalinan....

Aksi HEBAT JUARA UNIMAS (DA'MY)



Lapar sgt time nie, rase nk makan plack ni jer...hahaha

Muke 2 hepi lepas diumukan naib johan....alhmdulillah, syukur















No comments:

Tinggal Link Cinie Yer, Macehhh