Pendinding Umah


Selamat malam smua, 

Baru2 ni, ade satu berita trgempar yg berlaku kat Taman Semarak.... 
Kes kecurian laptop, ape nak jadi lah. Lepas satu umah ke satu umah berlaku kecurian. Sedih pulak bile mengenangkan nasib kawan2 yg hilang laptop. Cube korang bayangkan, baru jer 3 hari lepas, jiran sebelah umah sy kena curi 2 buah laptop n hp. Dah lah, lusa ade presentation Control n smua keje ade lam lptop tu. Tup2, trpkse bersengkang mata buat balik. Kalu diikut kan hati, rse cam nk cincang jer pncuri tu lumat2. Apa kes nk mncuri lptop student. X berperikemanusian langsung.........!!!!!

Untuk keselamatan, jom same2 kite same2 beringat, kunci pntu blkg n depan slalu, jgn asyik duk bukak je siang mlm. Ade jugak khabar angin yg mengatakan ni kes pukau coz yg pelik nyer pncuri tu relax2 cool jer msuk pntu depan umh.....ibrt mcm umah sndiri......hebat sgttt

Tadi saya col mak saya cite pasal hal ni. Mak sy suggest kan suh pagar umah, pendinding u keselamatan. aaaaa, ye x yer jugak, sy pun jadi terfikir sekejap. Ya Allah , betapa alpa nyer sy selama nie. 
Tengiang2 lagi mak sy pesan " ape2 masalah pun, kembali lah kepada ALLAH, coz ALLAH lah satu 2 nya yg mmpu tlong kite dlm ape jua kesusahan, ALLAH xpernah tdo dan MAHA MENDENGAR segala keluhan kite sebagai umatnya"

Bagi yang x thu cara pagar umah, jom kite same2 bljr buat:

Mula 2 ambik bekas berisi air dan bace surah kt bwah 

1)bace surah yassin
2) bace Al-Fatihah (3 kali)
3)bace surah 3 Qul (3 kali)
4)bace ayat kursi (3 kali)
5)ayat 7 mubin (3kali)

Minta lah doa dan pertolongan dari ALLAH agar selamat dari perbuatan khianat, fitnah, mahupun gangguan dari syaitan atau jin.

Lepas tu, ambik bekas air tu, dan renjis di setiap pnjuru umah, di tepi2 tngkap dan jugak penjuru katil. Yang penting kite kena yakin dengan ALLAH S.W.T.

Then, sblum nk tdo, bole lah bace surah 3 qul, ayat kursi, surah 7 mubin dan mengucap dua kalimah syahadat. Insyallah, terlindung dari segala bahaya. aminnn

Yaasin 7 mubin ni mmg sgt byk khasiat nye tau. Bole amalkan setiap lepas solat sbgai pendinding diri kite trutama dari sebarang gangguan makhluk halus. Kemudian hembuskan ke 7 pnjuru badan kite (atas, bawah, depan, blkg, kanan, kiri, dan sapu rata ke seluruh badan)

Saya sekadar berkongsi sahaja, hope dapat dimanfaatkan oleh smua pembace......

Bagi sesapa yg nak tahu lebih lanjut mengenai Yassin 7 mubin bole klik link bwah ni yer :
7 mubin




No comments:

Tinggal Link Cinie Yer, Macehhh