Bubur Lengkap Nutrisi



Salam sepetang ......hemo hemo

Ok, petang ni saya plan nk buat bubur yg slalu mak sy msakkan u sy especially time demam2x. Memandangkan 2 3 hari ni, sore pun sengau2x, batuk + demam, so....sgt2 sesuai lah buat bubur ni yer....

So, x yah cakap byk2x lagi, jom terjah resipi nie.....

Bahan2x
1. 1/2 cawan beras
2. Carrot (potong dadu kecik2x)
3. Kentang (potong dadu kecik2x)
4. Telur 1 biji
5. halia (1/2 inci)
6. serbuk lada hitam
7. garam


Bubur Bujang 

Cara Buat
1. Masakkan beras dengan air yang banyak (dalam 20 minit)
2. Kemudian masukkan kentang,carrot yang di ptong dadu tu.
3. Then, masukkn hirisan halia, serbuk lada hitam dan garam secukup rasa
4. Last skali pecahkan 1 biji telur dalam bubur tu, then kacau2 sikit
5. Dah agak bubur menggelegak, bole lah tutup api dan makan......sekiannnn

SELAMAT MENCUBE






1 comment:

zulhilmi tempoyak said...

erk... mohon hantar sni sket bleh..??

Tinggal Link Cinie Yer, Macehhh