Sweet Memory (2nd Day Berbuka)


Tak lengkap rasenya kalu x ucapkan selamat berpuase buat semua umat islam sekaligus selamat menunaikan ibadah dibulan yg mulia ni....

Petang tadi merangkap hari kedua berpuasa bertemankn sahabat di rumah sewa; wanie, k.ida, aida, n wirdak. Kami pi beli juadah di stadium tadi, makkk oiiiiiii rmainye x trkate..... Kuar je dari bazaar tu trus pening2 lalat...huhuhu
Al-kisah nyer, waktu kami bersembang2 sementara menunggu waktu berbuka di rumah tetibe wirdak membuka 1 topic tentang tikus...

Wirdak : eh, korang pernah tgok tikus x kat umah nie.
Fatin : aik, x der pulak......mybe dia x nak tunjuk rupe kot, hahahahaaa
K.ida : Tikus cinie besar2 tau
Wanie : Ye ker,besar mane???

Elok2 jer, lepas je azan berkumandang, ape lgi ktorg trus lah melahap......yang penting air habis 1 botol dulu, dahaga punyer pasal.....
Lepas tu baru lah ke next station. 

Menu saya hari ni : jala emas, bunga tanjung, ayam madu n air asam boii

giler lame x mkn jala emas, my fav forever n ever...hehehe

nie pulak kuih bunga tanjung.......1 fmly lah keturunan mas.....hemo hemo

Nak dijadikan cerita, di penghujung perjalanan berbuka puasa, tetibe kami terpandang 1 ekor tikus, ya ampun, besar teramat.......dah macam kucing dah, gemokkk nnyer lah, sejak bile umah ni jadi ternakan tikus, huhuhuhu.
Si tikus n kami same2 terkejut. Si tikus lari lompat2 , kami pun melompat skali cri tempat tggi......
Aduyai, trpusing urat pinggang dek semangat cri tmpt perlindungan. X semena2 umah jadi riuh, aduyaiiiiii, tikus2.....

Moral Of Value ; Sebenar nyer tikus dengar rintihan ktorg yg belum tgok tikus depan2.... so ape lagi, dia tunjuk act lah sikit

Si tikus : Haaaa, bru puak2 mung tahu langit tinggi rendah, tadi semangat sgt pakat nk tgok aku....cun x ak...hahaha

ps : lepas ni, sile sgt jgn muncul di depan kami, x mooooo dohhhh



No comments:

Tinggal Link Cinie Yer, Macehhh